torsdag 24. juli 2008

første møte med palestina

i går tuslet vi gjennom check pointen og i i de palestinske okuperte teritoriene. det var en spesiell følelse å dra inn i de områdene man har lært så mye om. det første som slo meg ar hvor brunnt alt var, srael bruker de me vann på å holde gresset grønt, mens her har de ikke ressursene til det.

i dag har vi vært på omvisning i betlehem, vi gikk langs muren og besøkte det som før var hovedveien mellom hebron, betlehem og jersalem, men nå førte veien til e brå slutt siden muren går tvers over. i stedet for å kunne kjøre fritt må nå palestinerene igjennom en check point som kan ta timesvis. sporene fra før muren er så tydelige i samfunnet fortsatt og folkene her lever med de hver dag.




senere besøkte vi Aida flyktnigeleire, her har folk bod i 60 år nå. den er rundt 1 kvadratkilometer stor og huser 10 til 11 000 personer. vi beøkte et ungdomssenter og en av lederene der fortalte om situasjonen. han snakket blant annet om ungdom på vår egen alder som var i fengsel, og noen som allerede har rukket å sone ferdig straffen sin for å ha protestert mot byggingen av muren. og om barn som hev malingsbalonger mot vinduene på vakttårnene i muren så soldatene ikke kunne overvåke dem mer.


det er mange intrykk, men også mye koselig, vi avsluttet dagen med å vandre rundt i byen og besøkte fødselskirken og sosialisering med de andre her.

1 kommentar:

Ingvild Søndenå sa...

det e så spennande å lesa om turen dåkkas! kjenne meg igjen i ein del av det dåkkår skrive om kan du sei:)